Webshop betaalsystemen

Webshop betaalsystemen

#voor geslaagde marketing

Ontdek onze e-commerce FAQ

Op zoek naar webshop betaalsystemen? Deze internetkassa is de laatste fase van de sales funnel voor een geslaagde verkoop. Voor veel webshops loopt het hier nog mis. De klant heeft jou online gevonden. Vervolgens heeft hij het product gevonden dat hij zocht. De laatste drempel is de betaling. Over deze laatste drempel struikelen nog heel wat klanten.

Easy Payments wil als betaalprovider dicht bij zijn klanten staan. Wij zijn zelf ook ondernemers en begrijpen de moeilijkheden. Jouw online marketing kan pas een succes zijn zodra klanten overgaan tot een aankoop. Al meer dan 20 jaar ondersteunt Easy Payments ondernemers met hun betaalverkeer.

Het is bijzonder moeilijk om als kleine webshop een plaats te veroveren op de online markt. Grote namen zetten grote advertentiebudgetten in die jij niet hebt. Toch is het mogelijk om succesvol te zijn met een webshop. Je kan het je echter niet veroorloven om klanten te mislopen tijdens de betaling. Efficiëntie is belangrijk.

De laatste drempel om te betalen via jouw webshop betalingssysteem moet weggenomen worden. Dit doe je door elke bezoeker van jouw webshop een online betaalmethode te bieden die hij kent en vertrouwt. Wij raden aan om zoveel mogelijk verschillende betaalmethoden aan te bieden om geen enkele online betaling te mislopen.

Betalingen ontvangen voor jouw webshop?

Offerte aanvragen

Webshop betalingssysteem via een PSP

iDeal

Een Payment Service Provider helpt jou om alle meest gebruikte online betaalsystemen voor webshops aan te bieden via één internetkassa. Easy Payments zal bijvoorbeeld betaalmethoden aanbieden die in het buitenland populair zijn. Een bekend voorbeeld is het Nederlandse iDEAL. Dit is een systeem dat gecreëerd werd door een samenwerking van de grootste Nederlandse banken. iDEAL is uitgegroeid tot het meest gebruikte webshop betaalsysteem van Nederland. Je klanten zullen jouw webshop niet langer vroegtijdig verlaten zodra je iDEAL aanbiedt. Dit betekent onmiddellijk meer omzet.

 

Wij zorgen er dus voor dat jij online betalingen kan ontvangen van je klanten via een gekend webshop betaalsysteem. Wij regelen met andere woorden de transactieverwerking. Concreet betekent dit dat jij een uniek contactpunt krijgt voor de verschillende betaalmethoden. Wij beantwoorden al jouw vragen over de meer dan 20 webshop betaalsystemen die wij aanbieden.

Online betalingssystemen

#die je moet aanbieden

We geven jou een kort overzicht van de betalingssystemen die niet mogen ontbreken in jouw webshop.

Kredietkaarten

Kredietkaarten zijn een must voor elke webshop. Je bereikt meteen een groot en internationaal publiek door kaarten zoals VISA, Mastercard en American Express aan te bieden. Van sommige kredietkaarten zoals American Express is geweten dat hun gebruikers meer dan gemiddeld uitgeven in webshops. Wij bestrijden actief elke vorm van creditcardfraude zodat jij geen klanten hoeft te verliezen. Veilige transacties zijn een topprioriteit voor Easy Payments.

Webshop betaalsystemen met kredietkaarten
Achteraf betalen met Klarna

Achteraf betalen

Via partners zoals Afterpay, Billink of Klarna kan je zonder risico achteraf betalen aanbieden. Ook deze betalingsoptie zal de omzet van jouw webshop onmiddellijk laten stijgen. Een aanzienlijk deel van online shoppers wil een product eerst kunnen voelen en controleren voor te betalen.

Bancontact

Belgische marktleider op het gebied van elektronische betalingen. Als betaalschema is het verantwoordelijk voor de controle, berekening en verwerking van elektronische betalingen. Betalingen kunnen gebeuren via debetkaarten. In België kiezen consumenten het vaakst voor Bancontact. Die moet er dus bij!

Bancontact
Online betalen met PayPal

PayPal

PayPal is een online portefeuille. In meer dan 200 landen wereldwijd vallen consumenten voor het gebruiksgemak van dit webshop betalingssysteem. Dat zijn 200 redenen om ook PayPal toe te voegen als online betaalsysteem voor je webshop.

Sepa-incasso/domiciliëring

Dit systeem geeft consumenten binnen de SEPA-zone (onder andere alle landen van de EU) de mogelijkheid om automatische betalingen toe te staan. De makkelijkste optie voor wie online abonnementen verkoopt. We hadden het eerder al over iDEAL, Giropay en Sofort banking. Voor wie over de grenzen heen kijkt zijn ook deze opties interessant.

Sepa-incasso/domiciliëring

Eén van deze webshop betaalsystemen integreren?

Offerte aanvragen

Implementatie webshop

Onze klantenkring is divers en elke webshop is anders. Om die reden bieden wij onze klanten diverse mogelijkheden om internetkassa, ofwel ‘payment gateway’, te kunnen implementeren in hun webshop. Maak je gebruik van een open source e-commerce platform? Wij hebben voor de meeste e-commerce systemen kant-en-klare plugins ontwikkeld.
Wordt jouw webshop niet gehost op een eigen server maar maak je gebruik van een online webshop oplossing? Ook hiervoor hebben wij eenvoudige koppelingen ontwikkeld. Draait jouw webshop op een eigen platform en wens je alle vrijheid op het gebied van integratie? Dan kan je aan de slag met onze SDK’s of API’s.
Of wil je toch online betalingen kunnen accepteren zonder de tussenkomst van een webshop? Door middel van het versturen van betaallinks kunnen je klanten online betalen zonder dat er een webshop aan te pas hoeft te komen.

1. Plugins

Met onze kant-en-klare plugins zijn onze betaaloplossingen heel gemakkelijk te koppelen aan jouw webshop of website. Binnen enkele minuten is jouw webshop gereed voor het accepteren van betalingen. Voor meer dan 20 verschillende e-commerce systemen hebben wij plugins beschikbaar. Hieronder een greep uit de verschillende plugins die wij aanbieden. Staat jou e-commerce platform hier niet tussen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Magento
WooCommerce
Opencart
Prestashop

Vragen over de implementatie van jouw webshop?

Offerte aanvragen

2. Hosted Solutions

Wanneer je gebruikt maakt van een online webshop oplossing, ook wel een ‘hosted solution’ genoemd, is onze payment gateway eveneens eenvoudig te koppelen met jouw webwinkel. Hosted solution partners hebben standaard koppelingen met ons platform voor jou ontwikkeld. Je hoeft dus geen plugins te installeren en maakt door het invoeren van jouw service ID en API token binnen enkele klikken een koppeling met ons systeem. Hieronder onze meest populaire hosted solution partners.

Shoptrader
Lightspeed
Shopify
Myshop

Vragen over hosted solutions voor jouw webshop?

Offerte aanvragen

3. Eigen implementatie

Draait jouw webshop op een eigen server en maak je geen gebruik van een online platform? Of wil je volledige vrijheid op het gebied van integratie van onze betaalopties? Wij stellen naast onze plugins en hosted solutions ook SDK’s (software development kits) en API’s (application programming interfaces) beschikbaar. Hiervoor zijn tevens code voorbeelden en handleidingen beschikbaar, al dien je wel te beschikken over de nodige programmeerkennis. Wordt jouw webshop beheerd door een derde partij en zijn zij verantwoordelijk voor de integratie van de betalingsmogelijkheden? Via het ‘Admin Panel’, waarin jij al jouw betalingsverkeer beheert, kan je eenvoudig gebruikers toevoegen. Op deze manier kan je een account creëren voor jouw webbouwer, die vervolgens toegang krijgt tot de benodigde documentatie.

Betaallinks

Heb je geen webshop, maar wil je wel je klanten online laten betalen? Of bestellen klanten buiten jouw webwinkel om en wil je toch alle betalingen via één kanaal ontvangen? Ook hiervoor biedt Easy Payments een oplossing, door middel van betaallinks. Betaallinks genereer je in onze ‘Collect desk’ via het Admin Panel of via de mobiele app. Er komen hier geen implementatieprocessen aan te pas en je hoeft hier dus ook geen technische kennis voor te hebben. Tijdens het genereren van de betaallink voer je het transactiebedrag, geldigheidsduur, omschrijving en de dienst in waarvoor de betaling bestemd is. Deze link stuur je vervolgens door via e-mail, digitale factuur, WhatsApp of elk ander gewenst kanaal. Door te klikken op de betaallink wordt de klant doorverwezen naar een betaalscherm. De klant kan vervolgens zelf kiezen voor een betaalmethode.

Vragen over onze webshop betaalsystemen?

Contacteer ons

Meer informatie? Ontdek onze folder!

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy policy