Opwaardeer kaarten permanente bonnen

Permanente bonnen aanmaken via de beheeromgeving. Transacties kunnen in de kassa op een bon gezet worden (geparkeerd), zodat alle transacties bijvoorbeeld aan het eind van een avond pas worden voldaan. Als de bon is betaald wordt deze via de kassa verwijderd. Het is mogelijk om bonnen automatisch terug te laten keren nadat zij afgerekend zijn. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld met vaste tafels werkt, waarop je altijd transacties wil kunnen boeken. Hoe doe je dit?

Stap 1. Ga in de beheeromgeving naar de pagina Klantinstellingen > Bonnen.

Stap 2. Klik op ‘Toevoegen’ om een nieuwe bon aan te maken.

Stap 3. Voer de naam van de nieuwe bon in en kies een kleur door in het grijze vierkant te klikken en vervolgens in de pop-up een kleur te selecteren. Klik tenslotte op ‘Opslaan’. Het maximum aantal tekens voor de naam van een bon is 50 tekens en het minimum is 1. Hierdoor kunnen er geen fouten optreden met te lange bon-namen.

Via Klantinstellingen > Bonnen kan je vaste bonnen bewerken of verwijderen. Via het potlood icoon kan je de naam en de kleur aanpassen en met het kruis icoon kan je de bon volledig wissen.

Let op: Als je een bon verwijdert via bovenstaande manier, zal de bon nog niet verwijderd zijn op de kassa. Je dient dan via de kassa de bon nog handmatig te verwijderen.

Permanente bonnen kan je ook aanmaken op de kassa. Als je de bon afrekent op de kassa, dan krijg je de volgende melding te zien:

  • Kies je voor de optie Nee, dan maak je er automatisch een vaste (recurring) bon van.
  • Kies je voor de optie Ja, dan wordt de bon verwijderd.

Wilt je de permanente bon verwijderen?

Stap 1. Log in als superuser in de beheeromgeving.

Stap 2. Ga naar de pagina Klantinstellingen > Bonnen.

Stap 3. Druk op het kruis icoon aan de voorkant om een permanente bon te verwijderen van de kassa. Staat er geen kruis icoon, dan staan er nog producten op de bon en kan deze niet worden verwijderd.

Let op: Als je een bon verwijdert via bovenstaande manier, zal de bon nog niet verwijderd zijn op de kassa. Je moet de bon daarvoor handmatig verwijderen via de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Saldo – Bon op de kassa en selecteer de bon die je wil verwijderen.

Stap 2. Klik op verwijder, de bon is verwijderd uit de kassa en de beheeromgeving.

Nog vragen? Laat het ons weten!

Contacteer ons

Terug naar overzicht