Belangrijke doorbraak voor QR betalen met PAY.

29.10.2020
Belangrijke doorbraak voor QR betalen met PAY.

De corona crisis hakte stevig in op de horeca sector en doet dat nu opnieuw. Er was behoorlijk wat creativiteit en innovatie nodig om deze sector te redden. Mobiel betalen en contactloos betalen zorgen hier voor een interessante vooruitgang om klanten en gasten een veilige betaalmethode aan te bieden. PAY. ziet hier dan ook een belangrijke doorbraak voor QR betalingen.

Het rampzalige effect van de corona crisis

De corona crisis heeft een rampzalig effect op onze economie. Niet alleen de horeca sector ontving zware klappen, maar ook andere ondernemers voelen de nadelen van deze crisis boven hun hoofd hangen. De hele economie staat op zijn kop en zowel grote bedrijven als kleine ondernemers gaan op zoek naar slimme oplossingen om het hoofd boven water te houden. Een belangrijk aspect van het probleem bevindt zich op gebied van betalingen. Afstand bewaren tijdens een cash betaling is namelijk moeilijk of zelfs onmogelijk. Dat is dan ook één van de belangrijkste redenen waarom contactloze betalingen zoals QR betalingen momenteel veel vooruitgang boeken.

QR betalingen met PAY.

De QR betaalmethode van PAY. is een interessante betaalmethode voor ondernemers. Het brengt ontzorging met zich mee. Je kunt QR betalingen ontvangen in je fysieke winkel, maar ook op een online platform zoals een webshop. Met de huidige maatregelen en restricties blijken QR betalingen de ultieme oplossing voor veel bedrijven.

PAY. werkt met verscheidene partners en biedt ook goede oplossingen aan voor horeca uitbaters. De QR technologie is een praktisch en veilig hulpmiddel, vooral in deze sector. QR betalingen helpen horeca uitbaters niet alleen met het ontvangen van betalingen, maar ook met het onderhouden van een goede relatie met hun klanten.

De voordelen van contactloos betalen met QR code

Contactloos betalen is de ultieme methode om een bedrijf draaiend te houden. Zeker nu we verplicht worden om aanrakingen te vermijden en afstand te bewaren, bieden methodes als QR betalingen de ultieme uitweg.

Consumenten houden een goed gevoel over aan deze betalingen waarbij ze een goede afstand kunnen handhaven. Ze hoeven niet langer mee te lopen naar de kassa of een rekening in ontvangst te nemen van de ober. Met een duidelijk zichtbare QR code kunnen ze met hun smartphone een betaling doorvoeren, zonder dat ze daarvoor in nauw contact hoeven te komen met de verkoper.

Ook voor ondernemers bieden QR betalingen een heleboel voordelen, ook al worden die nog niet altijd ten volle benut. De QR betaalmethode van PAY. biedt ondernemers namelijk de mogelijkheid om hun klanten extra voordelen aan te bieden en zo hun relatie te versterken. Zo kunnen ondernemers klanten een korting geven bij een volgende aankoop of kunnen ze hen laten inschrijven voor een nieuwsbrief. Deze vervolgacties na een QR betaling zijn erg effectief, want het verbindt een positief gevoel aan het negatieve aspect van de betaling.

De naadloze overstap op mobiele betalingen

Hoewel we allemaal nog wel wat cash op zak houden, merken we toch dat klanten steeds vaker te overtuigen zijn voor mobiele betaalmethoden. Cash zal nooit compleet verdwijnen, maar toch winnen contactloze betalingen momenteel enorm aan populariteit. Consumenten zijn alvast goed gewend aan de contactloze manier van betalen en zijn het er dan ook helemaal mee eens. Dat hebben we natuurlijk voor een groot deel te danken aan het contactverbod en de restricties die dat met zich meebrengt. Zo zien we dat QR betalingen en contactloze betalingen via Payconiq erg in trek zijn. Het lijkt er dan ook op dat we deze betaalmethoden gaan blijven gebruiken en dat ze alleen maar aan populariteit zullen winnen in de toekomst.

Ook QR betalingen accepteren in jouw onderneming?

Wil je binnen jouw onderneming ook QR betalingen aanbieden aan je klanten? Dit type contactloze betalingen zorgt voor een hoge klanttevredenheid en je respecteert er de social distancing regels mee. Easy Payments is officieel partner van PAY. En je kunt dan ook bij ons terecht om QR betalingen te integreren in je winkel, horeca zaak of webshop. Neem vandaag nog contact met ons op om deze slimme betaalmethode te integreren in je onderneming.

Nog vragen? Laat het ons weten!

Contacteer ons