Betalen met QR-code

04.06.2020
Betalen met QR-code

Contactloos betalen is in opmars en betalen met een QR-code is daar een handige variant op. Een QR-code, ook wel Quick Response code genoemd, is een slimme barcode die je met je smartphone kunt inscannen. Een QR-code bevat erg veel informatie en de maker ervan kan beslissen wat er moet gebeuren wanneer iemand de code scant.

Zo kan een QR-code je naar een website leiden, maar ze kan ook een betalingsinstructie bevatten. Dit type barcode is dan ook perfect te gebruiken voor het doorvoeren van contactloze betalingen.

Wat zijn de voordelen van betalen met een QR-code?

Dat QR-betalingen aan populariteit winnen, is niet meer dan logisch. Meer dan 4 op 5 consumenten heeft altijd een smartphone op zak. Op die smartphone vind je bovendien meestal ook een betaal app terug. Het is vaak sneller en makkelijker om je smartphone tevoorschijn te toveren dan om je portefeuille te vinden.

Betalen met een QR-code is bovendien super makkelijk en snel. Wanneer je mobiele app van je bank dit type betalingen ondersteunt, kan je supersnel een betaling valideren.

We stappen steeds meer over op een digitale leefomgeving. De tijd waarin je centjes verzamelde om een brood te betalen, zijn echt wel verleden tijd. Betalen met je smartphone en betalen met een QR-code zijn de betaalmethoden van de toekomst.

Hoe kun je betalen met een QR-code?

Als consument moet je niet veel stappen doorlopen om via een QR-code een betaling te valideren.

Je opent de betaal app die je gebruikt op je smartphone. Meestal hoef je niet eerst inloggen en zie je al een knop verschijnen op het startscherm van de app.

De camera gaat open en je kunt de aanwezige QR-code scannen. Meteen daarna verschijnt de naam van de verkoper en het te betalen bedrag op je scherm. Je valideert snel en makkelijk de betaling met je pincode of vingerafdruk.

Klaar! Zo makkelijk is betalen met een QR-code!

Zelf QR-betalingen aanbieden aan je klanten

Wil je als handelaar ook deze handige betaalmethode aanbieden aan je cliënteel? Dat is een goede keuze en serieuze stap in de richting van de toekomst.

Een QR-code koppelen aan je betaalterminal is niet moeilijk. Wanneer de koppeling eenmaal bestaat, kun je de QR-code zichtbaar vertonen in je zaak.

Nadat jij op je betaalterminal het te betalen bedrag hebt ingevoerd, kan de klant de QR-code meteen scannen. Omdat de QR-code specifiek aan jouw betaalterminal is gelinkt, verschijnt het juiste bedrag op het scherm van je klant.

Nadat de klant de betaling heeft bevestigd, krijg jij ook meteen een bevestiging van de betaling binnen en kun je het betaalbewijs afdrukken, indien nodig.

Meer informatie nodig?

Heb je interesse in het aanbieden van betalingen met QR-code? Lijkt deze dienst ook voor jouw onderneming een grote stap vooruit? Stel deze optimalisatie niet langer uit en biedt jouw klanten het comfort en gemak van QR-betalingen aan.

Wij zijn bereikbaar om jouw vragen te beantwoorden en we helpen je graag verder met professioneel advies over jouw betaalmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Nog vragen? Laat het ons weten!

Contacteer ons