Contactloos betalen: zo pak je het aan

04.09.2020
Contactloos betalen: zo pak je het aan

Contactloos betalen wordt steeds populairder. Het biedt dan ook veel voordelen voor klanten en winkeliers. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om je klanten een contactloze transactie te laten uitvoeren. De meeste bankkaarten zijn voorzien van een NFC of RFID chip en een aantal van je klanten zal er ook voor kiezen om met smartphone of smartwatch te betalen. Wil je zelf ook contactloos betalen aanbieden aan je klanten? Zo pak je het aan!

Installeer een contactloze betaalterminal

De meeste betaalterminals uit het gamme van Easy Payment Services zijn perfect in staat om contactloze betalingen te ontvangen. Je betalingsverwerker zorgt ervoor dat jouw terminal ook dit type transacties kan verwerken.

Neem gerust contact op met Easy Payments om te verifiëren welke stappen je moet ondernemen om jouw terminal ook contactloos te laten werken.

Voeg meer betaalmethoden toe met één handeling

Door contactloze betalingen te activeren, kun je meteen het RFID icoon toevoegen aan je betaalmethoden. Klanten kunnen nu een betaling doen met de RFID chip op hun bankkaart, maar ook met smartphones en smartwatches.

Naast het bekende RFID of contactloze symbooltje, kan je ook meteen Google PayApple PaySamsung Pay, … aan je betaalmethoden toevoegen.

Laat klanten contactloos betalen

Wanneer je klanten aan de kassa komen, kunnen ze meteen zien dat ze bij jou contactloos kunnen afrekenen. De stappen om een contactloze betaling door te voeren, lijken erg op de stappen die je voor een gewone betaling moet uitvoeren.

  1. Geef het te betalen bedrag in
  2. Het bedrag verschijnt voor de klant, met de vraag om een betaalmiddel aan te bieden
  3. Je klant houdt de bankkaart, smartphone of smartwatch in de buurt van de lezer
  4. De betaling wordt doorgevoerd

Contactloze betalingen kunnen afgerond worden zonder dat je klant een pincode hoeft in te voeren. Toch kan het gebeuren dat er wel een code moet ingevoerd worden wanneer het te betalen bedrag een bepaalde waarde overschrijdt. Ook wanneer je klant al verscheidene betalingen contactloos heeft uitgevoerd, kan het voorvallen dat de betaalterminal de pincode vereist.

Voordelen van contactloos betalen

Zowel jij als je klanten genieten van een heleboel voordelen door gebruik te maken van contactloze transacties:

  • Sneller
  • Veilige, versleutelde verbinding
  • Kortere wachtrijen
  • Meer betaalmogelijkheden
  • Contactloos

Contactloos betalen: zo pak je het aan in jouw onderneming

Wil jij ook een snelle en veilige betaalmethode aanbieden aan je klanten? Door contactloze betalingen te accepteren in jouw zaak zorg je voor een hogere klanttevredenheid en een snelle service. Bekijk onze contactloze betaalterminals of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken voor jouw onderneming!

Nog vragen? Laat het ons weten!

Contacteer ons