De voordelen van mobiel betalen

27.10.2020
De voordelen van mobiel betalen

Heb jij ook sneller jouw smartphone in de handen dan jouw bankkaart? Dat is alvast één van de voordelen van mobiel betalen, maar er zijn nog meer voordelen aan verbonden!

Je klanten mobiel laten betalen, is makkelijker dan je denkt. Het is een erg interessante en veelzijdige betaalmethode , zowel voor jou als voor je klanten. De voordelen van mobiel betalen zorgen er bovendien voor dat je klanten sneller terug komen en loyaal blijven aan jouw merk. De voordelen zijn dus niet alleen op korte termijn van toepassing. Door moderne en mobiele betaalmethoden te integreren in je zaak, ga je vooruit en werk je aan jouw lange termijn vooruitgang.

Wat is mobiel betalen?

Mobiel betalen is ongeveer hetzelfde als contactloos betalen, maar dan met een smartphone of smartwatch. Klanten kunnen hun Android smartphone of iPhone zelf instellen en de gepaste betaalmethode selecteren. Wanneer ze daarna in een handelszaak mobiel willen betalen, hoeven ze daarvoor hun portemonnee niet boven te halen, maar ze kunnen dat doen met hun smartphone of smartwatch.

Mobiele betalingen zijn mogelijk op ieder toestel dat contactloze betalingen kan ontvangen. Het is dus niet moeilijk om mobiele betalingen te ontvangen als handelaar.

De voordelen van mobiel betalen

Zoals we eerder al zeiden, bieden mobiele betalingen een heleboel voordelen. Deze voordelen maken een groot verschil voor je klanten, maar ook voor jou. Een vlot en veelzijdig betalingsproces zorgt voor tevreden klanten en je bespaart jezelf er ook een heleboel kopzorgen mee.

Aanvaard moeiteloos betalingen met een kredietkaart

Het aanvaarden van kredietkaarten was altijd een extra stap voor ondernemers. Ze moesten er een heleboel zaken voor in orde brengen. Vaak zorgde het aanvaarden van kredietkaarten voor extra kosten en administratieve rompslomp. Door mobiele betalingen te aanvaarden, kunnen klanten zelf kiezen welke betaalmethode ze aan hun mobiele betaling koppelen. Ook kredietkaarten horen bij die betaalmethoden. Dat neemt een heleboel zorgen weg voor de verkoper!

Aanvaard betalingen met alle betaalmethoden

Naast betalingen met een kredietkaart kunnen klanten er zelf voor kiezen om eender welk betaalmiddel aan hun mobiele telefoon te koppelen. Betaal apps als Google Pay en Apple Pay laten toe dat je uit verschillende mogelijkheden kunt kiezen. Zo kunnen je klanten bijvoorbeeld ook PayPal of andere betaalmethoden aan hun betaal app koppelen.

Als handelaar hoef jij geen rekening te houden met de exacte betaalmethode van je klanten, zo lang zij maar een mobiele betaal app gebruiken!

Digitaliseer alle betalingen

Door cash betalingen te vervangen door mobiele betalingen, heb je als handelaar een mooi overzicht van je inkomsten, zonder dat je hiervoor een notitieblok mee hoeft te nemen.

Vooral voor handelaars die bijvoorbeeld op markten of braderijen hun waren verkopen, is dit een enorme vooruitgang. Ban betalingen met kleingeld en cash uit je routine en stimuleer je klanten om te kiezen voor een vlotte en snelle betaling met hun smartphone.

Bedien je klanten sneller

Voor de meeste handelaars en klanten is dit voordeel het belangrijkste!

Betalingen met een mobiele telefoon zijn razend snel. Je hoeft niet op zoek te gaan naar je portemonnee, je bankkaart, je kleingeld. Je hebt alleen maar je telefoon nodig. Laat dat nu net het enige bezit zijn waarvan we ten alle tijden weten waar die zich bevindt!

Mobiele betalingen zijn de betaalmethode van de toekomst

We kunnen er niet naast kijken! Mobiele betalingen zijn de betaalmethode van de toekomst. Steeds meer winkeliers en handelaars zorgen ervoor dat ze een breed scala aan betaalmethoden aanbieden aan hun klanten.

Het aanbieden van dit type betalingen zorgt voor kortere wachttijden en daar is iedereen fan van. We moeten het toegeven, iedereen kan sneller zijn mobiel toestel tevoorschijn toveren dan een betaalkaart of tasje met kleingeld. Mobiel betalen is de toekomst en het biedt een heleboel voordelen!

Ben jij ook overtuigd van de voordelen van mobiel betalen en wil je deze vooruitgang aanbieden aan je klanten? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Nog vragen? Laat het ons weten!

Contacteer ons