Ga verspreiding van virussen tegen: vermijd cash

09.03.2020
Ga verspreiding van virussen tegen: vermijd cash

Je kan er de laatste weken niet aan ontsnappen. Het beruchte Coronavirus is aan een opmars bezig in Europa en sinds kort ook in België. In sommige landen zorgt dit voor draconische maatregelen om een worst case scenario te voorkomen. Handen wassen en een goede hoest- en nieshygiëne zijn een belangrijke eerste stap. Nu blijkt dat ook cashbetalingen mijden helpt. Wij vonden cash geld al langer vies.

Advies van de Wereldgezondheidsorganisatie

In een persbericht laat de Wereldgezondheidsorganisatie weten dat cashbetalingen bij voorkeur vervangen worden door een oplossing van contactloos betalen. Bij Easy Payment Services wisten we al langer dat elektronisch betalen beter is. Hoewel er nog veel onduidelijkheden zijn omtrent de verspreiding van het virus staat het voor ons vast dat cash betalingen verminderen een goed idee is. Niet alleen gaat het ontvangen van betalingen vlotter en stijgt je omzet, je houdt dus ook de verspreiding van ziektes tegen.

Het coronavirus zou meerdere dagen kunnen overleven op cashgeld. Daardoor zou het een factor kunnen spelen in de verspreiding van het virus. In China is men zelfs begonnen met het wassen of vernietigen van “geïnfecteerde” cash.

Sowieso was elektronisch betalen al veiliger dan betalen met cash. Nu krijgt veilig betalen een nieuwe betekenis in het licht van dit nieuws. Met een bancontact toestel voorkom je het verlies of diefstal van cashgeld én bijkomende infecties van het Corona Virus.

Tijd voor een betaalterminal

Dit jaar zorgt het Coronavirus voor problemen. De komende jaren duikt er misschien een ander virus op. En elk jaar heb je ook nog dat vervelende griepvirus. We benadrukken liever het gebruiksgemak van onze toestellen of de grote return on investment van een mobiele betaalterminal. Om nog te zwijgen van de uitstekende service die je krijgt bij Easy Payment Services. Maar nu is dus ook hygiëne een reden om voor een betaalterminal te kiezen. Dat hadden we eerlijk gezegd niet zien aankomen.

Het virus is snel. Wij versturen jouw bancontact toestel (met contactloos betalen) nog sneller op. Alles is zo ingesteld dat je het toestel gebruiksklaar zonder virussen uit de doos kan halen. Was hygiëne de laatste reden die jij nog nodig had om voor contactloos betalen te kiezen? Neem dan snel contact op voor meer propere transacties. Samen houden we Corona en onhandige cashbetalingen buiten.

Nog vragen? Laat het ons weten!

Contacteer ons