Geniet nog snel van de tijdelijk verhoogde investeringsaftrek

07.10.2022

Wacht je op een teken van het universum? Look alive, want hier komt het. De tijdelijke verhoging van de investeringsaftrek van 25% is bijna afgelopen. De watte? Wij zijn ook geen wonderkinderen wanneer het over boekhouding gaat, maar we weten wèl dat de investeringsaftrek een gouden opportuniteit is.

Was er dus ooit een perfect moment om een betaalterminal of kassasysteem aan te schaffen, dan is het nu.

Wat is een investeringsaftrek?

Een investeringsaftrek is een aantrekkelijk fiscaal voordeel waarbij je een bepaald percentage van de waarde van een investering (de aanschaffings- of beleggingswaarde) mag aftrekken van je belastbare winst.

Dat percentage ligt normaal vast op 8%, maar om in coronatijden investeringen aan te moedigen werd het tijdelijk verhoogd tot 25%. Nog tot eind 2022 kan je dus liefst een vierde van een investering in je onderneming recupereren.

Over welke investeringen gaat het?

Een betaalterminal bijvoorbeeld, om een concreet voorbeeld te geven. Het moet gaan om investeringen in materiële vaste activa of nieuwe immateriële vaste activa.
Een betaalterminal valt daar dus perfect onder. Maar uiteraard behoort ook een kassasysteem tot de vele mogelijkheden!  Meer weten over wat, wie en waarom? Op Vlaio vind je alle info.

Waarom kiezen voor een betaalterminal?

Contactloos betalen, je kent het en je bent fan. Want het is snel, veilig, makkelijk en hygiënisch. En het is een blijvertje. Niet alleen hebben we steeds minder vaak cash op zak, Belgische klanten rekenen ook echt op de optie om elektronisch te betalen. Betalen via smartphone of bankkaart, met een betaalterminal is het een fluitje van een cent.

Ga je voluit voor die betaalterminal om niet alleen je leven makkelijker te maken, maar ook je onderneming of vereniging een boost te geven? Vind onze beste betaalterminals en kassasystemen makkelijk op onze webshop. Toch liever een complete betaaloplossing met alles erop en eraan? Schrijf ons, bel ons, laat ons vlug iets weten, want we staan te popelen om je de wereld van mogelijkheden te tonen.

Yess, ik wil graag een cashless betaaloplossing!

Let's go!