Hygiënische betaalervaring in jouw winkel

29.04.2020
Hygiënische betaalervaring in jouw winkel

Het is duidelijk dat sommige virussen zich sneller verspreiden dan andere. Om jouw klanten vandaag en in de toekomst een hygiënische betaalervaring te bieden geven wij jou graag het nodige advies mee. Met een paar eenvoudige ingrepen maak je jouw winkel klaar om veilig en proper betalingen te ontvangen.

Fysiek contact beperken

Cash betalingen vervang je bij voorkeur zo veel mogelijk door elektronisch betalen. Virussen en bacteriën Zijn in staat korte tijd te overleven op briefgeld en muntgeld. Op die manier verspreiden cashbetalingen ziektes. Toch is het belangrijk om ook voor elektronisch betalingen het fysieke contact zo veel mogelijk te beperken.

Een betaalterminal maakt contactloos betalen mogelijk. Daardoor is er geen enkel fysiek contact met de betaalterminal. Doordat de grens voor contactloos betalen (tijdelijk) is opgetrokken van 25 naar 50 euro is voor heel wat betalingen geen pincode (en dus geen contact) meer nodig.

Moedig contactloos betalen aan. Raak daarnaast de bankkaart van jouw klant niet aan. Voor bedragen boven 50 euro is contactloos betalen niet mogelijk. Raad jouw klanten aan om na elk gebruik hun bankkaart indien mogelijk te reinigen met zeep, handontsmetter of alcohol.

Probeer elkaar en materieel zo weinig mogelijk aan te raken. Zo draag je geen ziektekiemen over. Lever je bijvoorbeeld producten aan huis? vraag dan om vooraf te betalen. Dit verkleint het risico op besmettingen.

Oppervlaktes regelmatig en grondig schoonmaken

Fysiek contact met de betaalterminal 100% vermijden is niet mogelijk. Daarom moet je jouw bancontact toestel regelmatig schoonmaken. Volg hiervoor de richtlijnen van de fabrikant om schade aan het toestel te voorkomen.

Zorg er ten eerste voor dat het toestel uitgeschakeld is en losgekoppeld is van elektrische stroom. Spuit desinfecterende spray niet direct op het toestel. Gebruik liever desinfecterende doekjes.

Vloeistoffen mogen niet tussen openingen terechtkomen. Dit kan jouw toestel beschadigen. Het is ook niet nodig om het toestel te openen en de elektronische componenten te reinigen. Enkel de delen die jijzelf en klanten kunnen aanraken moet je reinigen.

Voor de gleuf van jouw betaalterminal bestaan speciaal hiervoor ontworpen reinigingskaarten. Hier vloeistoffen in spuiten of schoonmaakdoekjes gebruiken veroorzaakt mogelijks schade.

Reiniging

Een goede handhygiëne

De handen regelmatig wassen blijft cruciaal. Dit geldt zowel voor jouw personeel als voor jouw klanten. Voorzie de mogelijkheid voor personeel en klanten om de handen te wassen. Gebruik hiervoor zeep of een handontsmettingsmiddel op basis van minstens 70% alcohol. Een middel met alcohol voor de handen gebruik je beter niet voor jouw betaalterminal.

Een correcte omgang met hygiëne normen is in het belang van iedereen. Samen kunnen we de verspreiding van ziektes tegengaan. Wanneer iedereen een kleine inspanning doet kunnen de winkels openblijven. Dit is goed voor de winkelier en de klant.

Geef jouw klanten een propere betaalervaring zodat een lockdown nooit meer nodig is. Heb je nog geen betrouwbare betaalterminal die contactloos betalen toelaat? Neem dan snel met ons contact op voor een oplossing op maat.

Nog vragen? Laat het ons weten!

Contacteer ons