Payconiq voor verenigingen: hoe werkt het?

22.10.2021
Payconiq voor verenigingen

Payconiq is een makkelijke en contactloze manier om te betalen en om betalingen te ontvangen, ook in het verenigingsleven. De gratis app kan de workflow binnen je vereniging een stuk aangenamer en vlotter laten verlopen. We geven je graag wat meer informatie over Payconiq voor verenigingen en hoe jij deze betaalmethode in jouw vereniging kan integreren.

Wat is Payconiq?

is een gratis app die je kan gebruiken om betalingen te ontvangen of door te voeren. Je kan betalen via QR-code. Die QR-code stel je tentoon voor je klanten, op een plaats in de vereniging of op jouw Payconiqwebsite. Clubleden en bezoekers kunnen de QR-code inscannen met hun betaalapp en zo meteen de betaling doorvoeren, moeiteloos.

  1. Clubleden of bezoekers scannen de QR-code met hun betaal app
  2. De betaaloptie die jij geselecteerd hebt, verschijnt op hun smartphone (te betalen bedrag of bedrag in te voeren)
  3. Klanten bevestigen de betaling op hun eigen smartphone
  4. Klaar! De betaling is succesvol afgerond

Wat zijn de mogelijkheden met Payconiq?

Payconiq is een app met een breed scala aan toepassingsmogelijkheden. Zo kan Payconiq gebruikt worden in verenigingen. Maar ook event organisatoren, supermarktketens, marktkramers en andere ondernemers maken gretig gebruik van deze app. Je kunt deze betaalapp zelfs gebruiken om de rekening te delen onder vrienden.

Betalen zonder het rekeningnummer van de ontvanger in te voeren

Als vereniging hoef je niet langer het rekeningnummer onderaan een bestelstrookje te typen. Je hoeft het rekeningnummer zelfs helemaal niet meer door te geven. De QR-code bevat alle nodige informatie. Door deze code in te scannen met eender welke betaalapp kunnen leden van de vereniging of bezoekers van een andere club snel het correcte bedrag betalen.

Meteen zekerheid over de betaling

Als ontvanger van de betaling krijg je onmiddellijk een melding wanneer de betaling is geslaagd. Je hoeft je verder nergens zorgen over te maken. Met Payconiq ontvang je zonder zorgen altijd meteen het correcte bedrag.

Voor ieder type transactie

Ongeacht het type betalingen dat je wil ontvangen, Payconiq biedt een gepaste oplossing. Wil je betalingen ontvangen in de kantine van je vereniging of verkoop je merchandise en producten? Payconiq is een betrouwbare betaaloplossing voor ieder type transactie.

Vertoon je QR-code op diverse locaties binnen de vereniging

Met Payconiq kan je op diverse manieren geld ontvangen. Je kan de QR-code dan ook op verschillende manieren aanbieden aan je cliënteel.

  • Toon de code op het scherm van de kassa. Zo kunnen je klanten hun bestelling nakijken en meteen de QR-code scannen om de betaling door te voeren.
  • Op jouw betaalterminal. Rekenen je bezoekers hun bestelling af aan tafel of op het terras van je vereniging? Toon de QR-code op jouw betaalsysteem.
  • Plak een sticker. Verenigingen die niet over een kassasysteem beschikken, kunnen makkelijk gebruik maken van een sticker met de QR-code die naar de rekening van de vereniging wijst.
  • Op de factuur. Stuur je een brief met de bevestiging van een bestelling naar je clubleden, wanneer ze bijvoorbeeld sportmaterialen of merchandise bestellen? Druk de bijpassende QR-code af op de bestelbon of factuur.
  • Online op jouw website. Ook op je website of zelfs in jouw webshop kan je gebruik maken van de QR-code om betalingen te ontvangen.
  • Jij kiest. Je kan de QR-code vertonen zoals jij dat wil, afhankelijk van de workflow binnen jouw vereniging.

Wil je ook Payconiq gebruiken in je vereniging?

Wil je jouw clubleden en bezoekers ook een makkelijke en contactloze betaalmethode aanbieden in jouw vereniging Easy Payments helpt je graag met de vlotte integratie van deze betaalmethode. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe Payconiq jouw leven makkelijker maakt.

Lees ook zeker ons blogbericht rond de mogelijkheden van de KNIP app en clubcards voor verenigingen.

Nog vragen? Laat het ons weten!

Contacteer ons