Vanaf 1 oktober terug 21% btw op drank

30.09.2021
Vanaf 1 oktober terug 21% btw op drank

Tijdens de afgelopen maanden kon de horeca genieten van een verlaagd btw tarief op dranken die ter plaatse genuttigd werden. Het verlaagde tarief van 6% wordt nu weer afgeschaft. Vanaf 1 oktober betalen horeca zaken dus terug 21% btw op drank. Wat houdt dat concreet in?

Tijdelijk verlaagd btw tarief voor drank

Sinds 8 mei 2021 konden restaurant- en catering diensten gebruik maken van een verlaagd btw tarief op drank. Het fiscale voordeel voor horeca zaken was geldig voor alle niet-alcoholische dranken die ter plaatse genuttigd werden.

Vanaf 1 oktober vervalt verlaagde btw tarief

Het fiscale voordeel om horeca uitbaters een beetje extra ademruimte te geven, vervalt op 1 oktober. Vanaf die datum moet je als ondernemer terug de standaard 21% btw aanrekenen en betalen.

Kassa opnieuw aanpassen naar 21% btw op drank

Ondernemers binnen de horeca zorgen er best voor dat ze tijdig hun prijzen aanpassen. Gelukkig kan je deze aanpassing makkelijk zelf wijzigen in jouw kassasysteem. Dat doe je best net voor 1 oktober om in regel te zijn met de huidige wetgeving.

Via de beheeromgeving van jouw kassa kan je de producten snel en makkelijk aanpassen.

  1. Ga naar de beheeromgeving van jouw kassa
  2. Klik door naar het productbeheer
  3. Selecteer: ‘bulkbewerking’
  4. Kies de producten waarop de nieuwe btw percentages van toepassing zijn
  5. Via het potloodje kan je ‘btw’ aanduiden
  6. Wijzig het percentage terug naar 21%
  7. Sla de wijzigingen op

 

 

Kies ook voor slimme en innovatieve betaaloplossingen

Werk je met een kassa waar je btw tarieven en producten minder makkelijk kan aanpassen? Bij Easy Payments kan je terecht voor moderne en innovatieve betaalsystemen. We helpen je dan ook graag met de overschakeling naar een nieuw kassasysteem.

Bekijk zeker onze betaaloplossingen voor horecazakensportverenigingen en organisatoren van evenementen en andere ondernemers. Daarnaast voorzien we ook slimme oplossingen voor iedere ondernemer die graag mee is met de hedendaagse techniek. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken!

 

Nog vragen? Laat het ons weten!

Contacteer ons