Zo organiseer je een coronaproof zomerbar

03.05.2021
Zo organiseer je een coronaproof zomerbar

Event organisatoren volgen met argusogen de ontwikkelingen op gebied van social distancing en overheidsmaatregelen. Wat mogen we en wat kunnen we? Maar vooral: hoe organiseren we een event zonder de huidige maatregelen te overtreden? Er zijn heel wat acties die je zelf kan ondernemen om in regel te blijven met de wetgeving. Wanneer je het slim aanpakt, kan je namelijk heel wat bereiken. Easy Payments heeft alle betaaloplossingen voor zomerbars in huis om jouw event vlekkeloos te laten verlopen. Zo organiseer je een coronaproof zomerbar waar iedereen zich meteen thuis voelt!

Zorg voor voldoende ruimte

Ruimte is key! Zorg ervoor dat alle gasten de mogelijkheid hebben om voldoende ruimte te nemen. Plaats tafels, stoelen en cocktailtafels ver genoeg uit elkaar. Op die manier kunnen bubbels met families en vrienden gezellig samen zijn en toch voldoende afstand houden van andere gasten.

Voorzie contactloze bestelmogelijkheden

Bestellen bij de bar of een ober rondsturen om bestellingen op te nemen, is een techniek die tot voor kort bijzonder goed werkte. Vandaag de dag gaan we op zoek naar alternatieve oplossingen, zodat we minder direct contact hoeven te maken en niet langer muntjes en briefjes over de toonbank uitwisselen. En die zijn er!

Met Easyserved laat je jouw gasten hun bestelling doorgeven en betalen via hun eigen smartphone. Jouw menu leeft namelijk in je eigen app! Door een QR-code te scannen kunnen je gasten het menu zienhun bestelling plaatsen en meteen afrekenen. De bestelling komt automatisch binnen bij de juiste persoon en die zorgt voor  het klaarzetten van de bestelling. So, easy served!

Zorg voor contactloze betaalmogelijkheden

Worden bestellingen toch nog aan een ober doorgegeven? Dan ontvangt die veelal ook de betalingen. Voorzie een mobiele betaalterminal die de ober meeneemt naar de tafel en laat je klanten hun bestelling afrekenen zonder dat ze hun pincode hoeven in te voeren of hun betaalkaart in de terminal hoeven te steken. Al onze mobiele betaalterminals zijn snel en makkelijk te connecteren via Wifi of GPRS. Bovendien zijn ze allemaal uitgerust met een contactloze betaalmogelijkheid.

Maak het jezelf gemakkelijk

Wijzigingen in je prijslijst of een tijdelijke korting op een bepaald biertje? In de EasyServed app kan je supersnel en makkelijk een prijswijziging doorvoeren en deze in de verf zetten.

Bovendien kan je deze app helemaal instellen zoals jij dat wil. Jij bepaalt wie prijzen mag wijzigen en je goochelt met toegangsrechten per gebruiker alsof je dat iedere dag doet. Dat kan je trouwens, als je dat wil!

Maak het je klanten gemakkelijk

Werken met EasyServed is niet alleen een verademing voor de organisatoren van zomerbars! Ook je klanten zullen het je in dank afnemen.

Om een bestelling te plaatsen, hoeven ze namelijk geen app te installeren op hun smartphone. Bij het inscannen van de QR code worden ze doorverwezen naar een mobiele webpage waar ze meteen een bestelling kunnen plaatsen en afronden. Op die manier merken ze trouwens al snel dat de wachttijden praktisch onbestaand zijn. Denk maar aan alle overbodige stappen die je overslaat in dit proces!

Serveer je ook hapjes? Geef meteen de verschillende allergenen in per gerecht. Zo kunnen je bezoekers de menu items filteren op allergenen of ingrediënten. Vleesgerechten, vegetarische gerechten of vegan gerechten? Iedereen vindt snel het perfecte gerecht met de filtermogelijkheden!

Dek jezelf in tegen onvoorziene annulaties

Zoals we ondertussen in levenden lijve ondervonden hebben, kan de overheid van vandaag op morgen van strategie veranderen. Dat is natuurlijk een risico waar je rekening mee moet houden. Plan jij een gezellige bijeenkomst of een zomerbar? Dan bestaat de mogelijkheid dat er plots wijzigingen gebeuren in de maatregelen van de overheid. We hopen dat dit niet gebeurt, maar het zou kunnen dat je toch plots jouw planning moet wijzigen of je zomerbar moet annuleren.

Bij Easy Payments weten we dat het moeilijke tijden zijn voor de horeca. Daarom staan we klaar om je uit de nood te helpen. Moet jouw zomerbar plots geannuleerd worden, dan betaal je bij Easy Payments slechts 10% voor de geannuleerde dagen.

Zo organiseer je een succesvolle, coronaproof zomerbar!

Ook in twijfelachtige tijden willen we nog steeds genieten van een leuk dagje of een gezellige avond. Iedereen voelt dat de nood hoog is. Daarom is het belangrijk dat ondernemers die een evenement willen organiseren de moed niet laten zakken. De zomer blijft de beste tijd van het jaar. Laten we die vullen met onbezorgd plezier.

Heb jij plannen om een zomerbar of ander event te organiserenAarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn dé specialist op gebied van slimme betaaloplossingen. We helpen je graag verder met advies, maar we staan ook klaar om de perfecte setup te voorzien voor jouw event!

Let’s have some fun this summer!

Nog vragen? Laat het ons weten!

Contacteer ons