fbpx

Apple Pay versus Google Pay

20.11.2020
Apple Pay versus Google Pay

Contactloos betalen met jouw smartphone is dé betaalmethode van de toekomst. Steeds meer consumenten opteren om met hun smartphone te betalen en daarvoor gebruiken ze Apple Pay of Google Pay. Maar hoe werkt het juist? Is de ene aanbieder beter of slechter dan de andere? In dit artikel vergelijken we de 2 giganten: Apple Pay versus Google Pay.

Wat is contactloos betalen met je smartphone

Voordat we deze 2 giganten met elkaar vergelijken, is het interessant om de technologie achter deze systemen wat beter te leren kennen. Beide betaalmethoden maken gebruik van NFC of Near Field Communication. Het zijn dan ook allebei contactloze betaalmethoden. De meeste consumenten maken gebruik van hun smartphone of smartwatch om een contactloze NFC betaling door te voeren. Op die manier hoef je jouw betaalkaart niet in de terminal te steken, maar hou je gewoon je smartphone in de nabijheid van de betaalterminal. De app op je smartphone handelt dan de betaling verder voor je af, ongeacht of je Apple Pay of Google Pay gebruikt.

Apple Pay voor iPhone gebruikers

Apple Pay is de contactloze betaaloplossing van Apple. Gebruikers met een iPhone, Apple Watch of iPad kunnen gebruik maken van deze betaalmethode. Om met Apple Pay te mobiel te betalen, hoef je geen extra software te installeren op je telefoon, want de betalingen gebeuren aan de hand van de Wallet app, die standaard is geïnstalleerd op iOS toestellen.

Apple Pay laat je toe om contactloze betalingen door te voeren in fysieke winkels en webshops, maar je kunt ook betalingen naar vrienden of familieleden sturen. De Apple Wallet kan makkelijk gelinkt worden aan de meeste Belgische banken, zowel aan je debet kaart als aan je kredietkaart. Je kunt ook geld opslaan in je Apple Wallet wanneer je dat via de app ontvangt.

Google Pay voor Android gebruikers

Google Pay werkt op een soortgelijke wijze als Apple Pay. Ook hier kun je een app op je smartphone gebruiken om betalingen mee door te voeren. Je moet wel in het bezit zijn van een Android smartphone en over een Google account beschikken. De meeste Android telefoons hebben de Google Pay app standaard geïnstalleerd, maar in sommige gevallen moet je de app zelf nog installeren vanuit de Play Store.

Met Google Pay kan je contactloze betalingen doorvoeren in fysieke winkels en webwinkels. Je kunt de app ook gebruiken om geld over te schrijven naar anderen, ook al beschikken die zelf niet over Google Pay. De betaaloplossing van Google kan ook makkelijk aan debetkaarten en kredietkaarten van de meeste Belgische banken gelinkt worden. Je kunt zelfs je PayPal account koppelen!

Waarom kiezen voor Apple Pay of Google Pay

Beide apps hebben een soortgelijke werking. Ze hebben dan ook min of meer dezelfde voordelen. Het kiezen voor contactloze betalingen via jouw smartphone zorgt voor een heleboel interessante extraatjes en voordelen:

  • Sneller online aankopen afhandelen
  • Sneller klaar aan de kassa in een fysieke winkel
  • Contactloos betalen is hygiënisch en makkelijk
  • Beide systemen zijn super beveiligd via een versleutelde verbinding
  • Je privacy wordt verzekerd

Zijn er ook verschillen tussen Apple Pay en Google Pay?

De keuze voor de ene app of de andere, is grotendeels afhankelijk van het besturingssysteem op je smartphone. Beschik jij over een Android toestel? Dan ben je vrijwel gebonden aan Google Pay. Is jouw smartphone een iPhone? Dan is Apple Pay je beste optie!

Verder garanderen beide aanbieders je privacy en zorgen ze allebei voor een hyper-veilige omgeving waarin je beschermd wordt tegen fraude en hackers.

Apple Pay en Google Pay aanbieden als ondernemer

Wil jij jouw klanten de mogelijkheid bieden om met Apple Pay of Google Pay te betalen in jouw winkel of webshop? Dan kan met al onze betaalterminals. Iedere betaalterminal die contactloze betalingen of NFC betalingen kan ontvangen, kan ook mobiele betalingen ontvangen. Je hoeft dan ook helemaal geen keuze te maken tussen Apple Pay en Google Pay, want onze betaalterminals accepteren beide betaalmethodes.

Nog vragen? Laat het ons weten!

Contacteer ons