Verplicht elektronisch betalen in handelszaken vanaf 1 juli 2022

03.06.2022

Vanaf 1 juli 2022 ben je als handelaar verplicht om een elektronische betaalmethode aan te bieden aan je klanten. Say whaat?
Yes, dat is de nieuwe wetgeving!

De meeste ondernemers hebben vandaag wel een elektronische betaalterminal ter beschikking, maar toch zijn er nog heel wat winkels en handelszaken waar werk aan de winkel is…

Wat betekent deze wijziging in de wet voor jouw onderneming?

De wijziging houdt in dat handelszaken een elektronisch betaalmiddel ter beschikking moeten stellen aan hun klanten. Zo kan je als consument overal waar je gaat, digitaal betalen.

Maar no worries, dat betekent niet dat cash geld volledig wordt verbannen! Je kunt nog steeds met cash geld betalen, maar daarnaast krijg je als klant ook de mogelijkheid om met de kaart te betalen.

Wat moet ik doen als ondernemer?

Eigenaar van een handelszaak die nog geen cashless betaalmethode aanbiedt? Alleen betalingen in cash ontvangen, zal in de nabije toekomst niet langer mogelijk blijven…

Vanaf 1 juli moet jij een elektronische betaalmethode kunnen aanbieden aan je klanten. Het begrip ‘elektronisch betaalsysteem’ is gelukkig nogal breed en je hebt een keuze uit verschillende oplossingen. Opgelet! De wetgeving is gericht op álle ondernemers. Dat betekent dat je niet alleen als winkelier een digitale betaalmethode moet aanbieden, maar ook als sportvereniging, horeca zaak of organisator van evenementen.

Bij Easy Payments gaan we graag drempelverlagend te werk en willen we iedere handelaar bijstaan in zijn zoektocht naar een cashless betaalsysteem. Iedere ondernemer moet een vereenvoudigde toegang krijgen tot het cashless betalen.

Om jou als handelaar een duwtje in de rug te geven hebben we een bijzondere actie omtrent onze refurbished toestellen gelanceerd! Een innovatieve betaalterminal aan een zachte prijs. Exact wat jij nodig hebt! Zo hoef jij je geen zorgen te maken en kan je focussen op wat écht telt.

Elektronische betaalsystemen integreren

Werk je momenteel op contante basis en heb je geen elektronisch betaalsysteem ter beschikking? Dan doe je er goed aan om de verschillende elektronische betaalmethoden eens te onderzoeken en vergelijken. Er bestaan namelijk meer mogelijkheden dan je zou denken. Naast de klassieke betaalterminal kan je ook kiezen voor andere of aanvullende digitale betaalmethodes.

Easy Payments ondersteunt jou graag in de wereld van het cashless betalen! #partnerinlife
Ontdek onze refurbished betaalterminals en regel zonder moeite elektronisch betalen in jouw onderneming.

 

 

 

 

Andere vragen? Bekijk onze FAQ!

Naar meest gestelde vragen