Verplicht elektronisch betalen in sportclubs

04.06.2022

Verplicht elektronisch betalen in sportclubs?

Vanaf 1 juli 2022 ben je verplicht om een elektronische betaalmethode aan te bieden aan je klanten. Say whaat? Yes, dat is de nieuwe wetgeving! Ook voor sportclubs!

Wat betekent deze wijziging in de wet voor jouw sportkantine?

Deze wijziging houdt in dat je als sportclub een elektronisch betaalmiddel ter beschikking moeten stellen aan jouw sporters en supporters. Geen zorgen, dat betekent niet dat cash geld volledig wordt verbannen! Contant betalen blijft een optie, maar daarnaast dien je ook de mogelijkheid tot cashless betalen te voorzien.

Wat moet ik ondernemen?

Voorzitter van een sportclub die nog geen cashless betaalmethode aanbiedt? Alleen betalingen in cash ontvangen, zal in de nabije toekomst niet langer mogelijk blijven…

Vanaf 1 juli moet jij een elektronische betaalmethode kunnen aanbieden aan je klanten. Bij Easy Payments begrijpen we dat deze verplichting niet voor iedere ondernemer vanzelfsprekend is. Uit het marktonderzoek van CCV blijkt dat 21% van de handelaren nog geen elektronisch betalen aanbiedt. Dat is meer dan 1 op 5!

De voornaamste reden blijkt dat veel ondernemers vermoeden dat het een enorm hap uit hun budget zou zijn. Gelukkig kunnen we dit tegenspreken!

Bij Easy Payments gaan we graag drempelverlagend te werk en willen we iedere voorzitter bijstaan in zijn zoektocht naar een cashless betaalsysteem. Iedere sportclub moet een vereenvoudigde toegang krijgen tot het cashless betalen.

Donderdagavond 09/02 nog vrij?

Kom dan een bezoekje brengen op onze kantine avond bij TC Denderleeuw en krijg GRATIS een betaalterminalkassa ter waarde van €1125 mee naar huis! Inschrijven doe je hier! 

 

Nog vragen? Neem contact met ons!

Contacteer ons